© Mintun kopioitavaa
Virtuaalihevonen!

MUISTOSIVU, KUOLLUT 25.12.2020

Perustiedot

Nimi Villakon Meloni "Messy" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Suomenhevonen Ex-omistaja Virtuaalitalli Metsäpuro
Skp, säkä Ruuna, 150 cm Kasvattaja Virtuaalitalli Metsäpuro
Syntynyt 14.7.2000 Koulutustaso ko VaB; re 100cm; me 100cm; ir 130cm
Väri Rautias Painotus Kouluratsastus
Rekisterinumero VH13-018-0343 Saavutukset -

 

Luonne

Hoidettaessa Messy saattaa stepata paikallaan ja poika odottaa kärsimättömästi poispääsyä tilanteesta. Ruuna ei kuitenkaan tekisi pahaa kärpäsellekään, mutta hermostuksissaan saattaa talloa varpaan jos toisenkin. Satula menee ihan hyvin selkään ja vyökin menee kohtuullisesti, aina aika ajoin, kiinni. Suuta Messy ei aina halua avata kuolaimien ollessa näköpiirissä, mutta ne saa kyllä suuhun, kun osaa käyttää hammaslomaa. Ruuna nostaa kyllä kaviot, mutta kärsimättömänä yrittää vetää ne pois ennen aikojaan. Harjan ja hännän siistimisestä Messy ei pidä, joten sen kanssa on tällöin oltava joku kokeneempi.

Ratsastettaessa Messy on täpäkkä. Se ei hieman tammamaisesta luonteestaan johtuen voi sietää epäselviä apuja, kovaa kättä tai tasapainotonta ratsastajaa, vaan vaatii ehdottomasti taitavan ja asiansa osaavan ratsastajan. Messy myös tarvitsee selkeät ohjeet, mihin mennä ja mitä tehdä, jotta kokisi olonsa edes jonkinasteisesti turvalliseksi. Hevonen ei ole tavallisten suomenhevosten tapaan rauhallinen ja jokaisen ihmisen hevonen, vaan säpäkkä ja nopeasti reagoiva sekä mielialojaan nopeasti vaihtava ruuna. Vaikka poika onkin ruunauksen jälkeen hieman rauhoittunut ja antaa jo enemmän anteeksi kuin ennen ruunausta, on ruunan touhuissa edelleen hieman kestämistä. Messy loistaa kouluradoilla; se rakastaa päästä esiintymään ja näyttämään taitonsa. Esteitä Messy kyllä hyppää, muttei niistä liiammin välitä, vaikka silloin tällöin innostuukin hyppäämään. Rentoja maastolenkkejä ei kuitenkaan voita mikään!

Talutettaessa Messy saattaa vetää ja punkea, mutta päättäväisellä asenteella sen saa kävelemään ihan nätisti. Jos ruuna katselee ruohotuppoja, sitä voi muistuttaa narulla, että nyt kävellään eikä edes ajatella nurmikkoa. Toisinaan Messy on vaikea saada kiinni tarhasta ja voisi asua vaikka koko päivän ulkona. Iltahämärässä poika kuitenkin alkaa olemaan jo sen verran nälkäinen, että tulee portille vapaaehtoisesti viimeistään yhdeksältä.

Sukutaulu

i. ii. iii.
iie.
ie. iei.
iee.
e. Sonette
sh, 159 cm, vrt
ei. eii
eie.
ee. eei.
eee.
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
22.11.2020 sh-o. Kaukovallan Isokarpalo Jumpetar

 

Kilpailukalenteri

Muut: 5 sijoitusta
22.12.2013 - koulu - kutsu? - Vaativa B - 3/16
31.08.2014 - koulu - kutsu? - Vaativa B - 1/10
05.10.2014 - koulu - kutsu? - Vaativa B - 2/8
31.10.2014 - koulu - kutsu? - Vaativa B - 3/30
18.01.2015 - este - kutsu? - tähtimestaruus 100 cm - 2/13

Voittosumma: 675 v€

Muuta

Ruokinta
Aamulla 2 kg heinää ja 2 l puuroa
Päivällä 2 kg heinää ja 3 l ohraa
Illalla 3 kg heinää ja puolikas porkkana