Toiminta

Kaukovallassa on pääsääntöisesti kolmenlaisia eläimiä: kuolleita, lopetusmyynnistä tai lopetusuhan alta ostettuja sekä näistä kasvatettuja kasvatteja. Alun perin Kaukovallan toimintaa oli toimia ainoastaan hautausmaana, mutta koska harrastajat hautasivat ja hautaavat edelleen eläimensä pääsääntöisesti omille mailleen ja tallentavat sivut Web Archiveen, oli Kaukovallan muutettava päätoimintaansa. Hautausmaana tila toimii edelleen, mutta sen yhteyteen on rakennettu muutakin toimintaa. Lopetusmyynneistä haetuille eläimille Kaukovalta tarjoaa elämänmittaisen asuinpaikan, jälkeläisiä (pl. useimmat ruunat) sekä muistosivut kuoleman jälkeen. Kaukovaltaan tuotuja eläimiä ei myydä eteenpäin! Jalostuksen osalta Kaukovalta pyrkii saamaan kaikille Kaukovallassa elämäänsä viettäville eläimille vähintään yhden jälkeläisen, joka jatkaa sukua. Yhtenä tavoitteena Kaukovallassa onkin ylläpitää virtuaalimaailman niin yleisten kuin harvinaisempienkin rotujen monimuotoisuutta.

 

Hautausmaa

Kaukovallan hautauspalvelu auttaa virtuaalieläinten omistajia saamaan eläimensä linkitetyiksi ilman, että levytilaa menee kauheita määriä, kun hevoset kuolevat. Esimerkiksi VRL:ssä lukee, että hevosella on oltava sivut, vaikka ovatkin kuolleita, ja valitettavasti moni hevonen on kuitenkin kadonnut; samoin on myös koirapuolella.
Eläimellä on oltava sivut, kun se tuodaan hautausmaalle. Lisäksi vaadimme, että tekijänoikeudet ovat kunnossa. Olisi mukavaa, että eläimen omistaja olisi tavoitettavissa, kun eläintä siirretään Kaukovaltaan, ja että eläimen linkki korjataan vastaamaan Kaukovallan osoitetta tai se siirretään Kaukovallan omistukseen.

Lopetusmyynnit

Kaukovalta ostaa virtuaalitallien ja -kennelien lopetusmyynnistä eläimet, joita sinne tarjotaan. Myös lopetusuhan alla olevia eläimiä sekä muita eläimiä, joista halutaan luopua, tai jotka ovat kadonneet tai ovat vaarassa kadota virtuaaliavaruuteen, otetaan vastaan. Useat hevoset tulevat Kaukovaltaan Alegren poistomyynnistä. Kaukovallassa eläimillä pyritään kisaamaan muutama sijoitus villeissä ja/tai jaoksellisissa kilpailuissa. Eläinmäärän ollessa kuitenkin hyvinkin suuri, ei tätä tavoitetta kuitenkaan päästä toteuttamaan jokaisen eläimen kohdalla. Tuoduille eläimille pyritään saamaan myös jälkikasvua, mutta esimerkiksi kaikille ruunille tämä ei ole mahdollista. Jälikasvu mahdollistaa hevosen suvun "käyttökelpoisuuden" myös tulevaisuudessa, ja suurentaa virtuaalihevosten geenipoolia.
Jotta eläin pääsee Kaukovaltaan, tulee sen omistajan itse ilmoittaa, että hän haluaa eläimensä Kaukovaltaan. Tämä hoituu helpoiten jollakin 'Yhteys' -otsikon alta löytyvällä yhteydenottotavalla. Jos eläin on rekisteröity, sen rekisteriprofiili tulee siirtää Anzkulin (VRL-11903) nimiin. Esimerkiksi hevoset, joihin Anzkulilla ei ole "käyttöoikeuksia" poistetaan armotta tallin asukaslistalta.

 

Jalostus

Kaikki Kaukovallan eläimet (hevoset, koirat, kissat ja kanit) ovat jalostuskäytössä myös ulkopuolisille. Jos halajat tilausvarsaa tai astutusta, ota rohkeasti yhteyttä Anzkuliin! Tilan eläimet ryhtyvät mielellään myös jö syntyneiden virtuaalieläinten vanhemmiksi, kunhan ikä antaa myöden.
Kaukovallan kasvatit nimetään alkavaksi vuosittain vaihtuvalla kirjaimella. Vuoden 2023 kirjain on L. Kasvattiliitteenä käytetään joko liitettä Kaukovallan tai KV. Erikoistapauksessa voidaan liitteeksi harkita myös liitettä Farforce tai jättää kasvatti kokonaan liitteettä.

Kasvattilista vuosittain ~ Kasvattilista roduittain ~ Pentueet ja poikueet