© Miltzu
Virtuaalikoira!

Perustiedot

Nimi Kaukovallan Involutional Melancholia "Kola" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Australianpaimenkoira Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Narttu, 51 cm Kasvattaja Anzkuli (VRL-11903)
Syntynyt 17.5.2020, Suomi Koulutustaso -
Väri Punamarmoroitu (red merle) Painotus Lammaskoira
Rekisterinumero VTR-00000 Saavutukset  

 

Luonne

Oli kaunis sunnuntaiaamu Kainuun perukassa, edellisen viikon lumet olivat vihdoin sulaneet ja pystyin taas odottamaan kesän tuloa. Peipponenkin oli jo nähty, pari viikkoa siis kesään. Lunta ei tähän tilanteeseen todellakaan kaivattu. Aurinko paistoi ja australianpaimenkoiramme Mani lepäsi väsyneenä aamiaispöytämme vieressä. Se oli aamusella pyöräyttänyt maailmaan kolme pientä toinen toistaan ihanampaa koiranpentua. Mikä ihana aamu! Minä halusin säästää itselleni yhden pennun, mutta nyt ei oikeastaan ollut väliä mikä se noista oli, kun kaikki olivat samaa sukupuolta. Muutaman kuvan ja puhelun jälkeen minulle jäi pieni red merle -pentu. Koko pentue nimettiin emänsä tapaan psyykkisten sairauksien mukaan, ja kun Kaukovallan I-vuosi oli, niin tottakai nimien täytyikin sitten alkaa kirjaimella I. Se toi hieman haastetta, mutta omalle pennulle saatiin nimeksi Involutional Melancholia, lempinimekseen narttu sai ihan vain nimen Kola.

Kola on isänsä tapaan kiltti, mutta melko energinen koira. Narttu pitää ihmisestä kuin ihmisestä, ja tekee mielellään tuttavuutta. Leikkihetkiin täytyy Kolan kanssa varata kuitenkin paljon aikaa, koira jaksaa touhuta useamman tunnin väsymättä. Paimenkoiralle tyypillisesti Kola on aika äänekäs. Se osaa kyllä olla hiljaa sitä vaadittaessa, mutta ei aina muista, ettei haukku ole muista kovin kiva juttu. Narttu tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se on enemmän alistuvaa kuin aggressiivista tyyppiä, mutta osaa kyllä pistää tarvittaessa kampoihinkin. Konfliktitilanteita Kolan kanssa syntyy kuitenkin vain harvoin.

Kola saa olla tallialueella vapaana. Narttu osaa käyttäytyä hevosten kanssa, eikä se poistu pihapiiristä. Lenkillä nartulla riittää energiaa, eikä väsy useamman tunnin lenkeistäkään. Koira onkin helppo ottaa mukaan maastoretkille hevosten kanssa, kun tietää, että se osaa käyttäytyä odotusten mukaan ja että se tosiaan jaksaa mennä reippaasti ja pitkään. Jos Kolan kanssa lähtee ihmisten ilmoille, kaupungin suuntaan, on koira hyvä ottaa jo lakipykälien vuoksi hihnaan. Narttu kävelee myös hyvin hihnassa eikä sillä ole mitään huonoja hihnakäytöstapoja, mutta se saattaa innostua nähdessään muita koiria. Emänsä tapaan myös Kola on nopea oppimaan ja on oppinut pienessä ajassa paljon erilaisia temppuja. Myös koiratanssi ja lampaanajo ja paimennus ovat olleet mukavaa aktivointia.

Uimista ja vesileikkejä Kola rakastaa, mutta pesuhetket ovat jotain aivan muuta. Aina, kun narttu ymmärtää pesuajan koittaneen, se yrittää parhaansa mukaan päästä pälkähästä. Tällöin koiran kanssa täytyy olla itse tiukkana ja yrittää tehdä pesusta mukavaa leikkiä esimerkiksi lelujen ja namien avulla. Toinen asia, jota Kola välttelee, on kynsien leikkuu. Toisaalta kun vain päättäväisenä tarttuu toimeen, pysyy myös narttu kiltisti paikallaan. Isot kehut (ja nami) ovat näiden ikävien hommien jälkeen kyllä ansaittu!

Sukutaulu

i. Ripper, you Little!
apk, 56 cm, blue merle
ii. Sussie's Grim Reaper evm iii. Sussie's Rhyme evm
iie. Sussie's Primrose evm
ie. Little Troublemaker evm iei. Avant's Troublemaker evm
iee. Little Jackie evm
e. Mikkelin Mania
apk, red merle
ei. eii.
eie.
ee. eei.
eee.
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€

Virtuaalitalli - Ulkoasu © Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0), Velvet Factory, Google Fonts, Nikki