© Zuzana Buranova
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Just Julia KV "Julia" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Arabialainen täysiverinen Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Tamma, 157 cm Kasvattaja Anzkuli (VRL-11903)
Syntynyt 21.9.2021, Suomi Koulutustaso ko VaB; re 100cm; me 100cm; ir 120cm
Väri Ruunikko Painotus Kouluratsastus
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Kun yhdistää ailahtelevan tamman ja totaalisen kärsimättömän orin, ei varsasta voi odottaa oikeastaan missään määrin hyvin käyttäytyvää yksilöä. Hoidettaessa se on aika tavalla emänsä tapainen, eikä siitä voi koskaan tietää, millainen päivä sillä on. Toisinaan tamma on rauhallinen kuin Jäämeren monni kun taas toisinaan se saattaa kilahtaa totaalisesti jo siitä, että sitä katsotaan karsinan kalterien takaa. Yleensä Julia on kuitenkin ihan siedettävä, ja määrätietoisilla otteilla ja kiinni sitomisella suuremmilta kommelluksilta vältytään. Etenkin kiima-aikaan tamma saattaa kuitenkin käyttäytyä jopa aggressiivisesti, minkä vuoksi sitä pääsevät käsittelemään vain kokeneet ja taitavat hevosihmiset. Tamma on hyvä sitoa aina kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, ja sen solmu on tarkastettava huolella. Isänsä tavoin Julia saa yksinkertaiset solmut avattua helposti ja liukenee varmasti pian paikalta sellaisessa mielentilassa ollessaan.

Talutettaessa Julia on yksi hienohelma. Se ei suostu astumaan kuralätäköihin, ei niin kenenkään kanssa eikä edes silloin, kun on pakko, vaan vasta pakon pakon pakon pakon edessä, jolloin muut ovat jo saaneet hermoromahduksen. Tarhaan ja laitumelle tamman saa yleensä mutkitta (riippuu tietysti päivästä ja mielalasta, mutta noin niinkuin keskimäärin kivasti), mutta kiinni saaminen voi tuottaa päänvaivaa. Lisäksi liukas tamma livahtaa silmän välttäessä karkumatkalle, jos vain saa pienekin mahdollisuuden siihen. Onhan tamma kaunis, mutta kyllä se tuottaa hirmuisesti harmaita hiuksia omistajalleen ja käsittelijöilleen.

Ratsastettaessa Julia on hyvin herkkä tamma, joka vaihtelevista päivistä huolimatta vetää helposti herneen nenäänsä, jos ratsastaja ei heti osaa ratsastaa neitiä oikein. Tamma ilmoittaa selvästi (pystyyn hyppäämällä, pukittamalla, sivuloikalla, äkkipysähdyksellä, ryöstämisellä, you name it), jos ratsastajalla on hänen arvolleen liian raskas käsi, kova pohje, ikävä istunta tai muuten epäselvät avut. Toisina päivinä Julia ilmoittaa ikävät asiat selvemmin ja voimakkaammin kuin toisina, mutta ilmoitus tulee varmasti. Kun ratsastaja huomaa, kuinka vähän Julian selässä oikeasti tarvitsee tehdä, ja antaa sen hoitaa tehtävänsä rauhassa, saa siitä hienon kumppanin koulukentille. Liikkeet Julialla ovat kauniit ja näyttävät. Tamma työskentelee mielellään ja haluaa miellyttää ratsastajaansa, kunhan yhteisymmärrys on kohdillaan. Tähän tietysti saattaa mennä jokunen hetki ja usein varmasti kohdataan isoja takapakkejakin, mutta kun side on muodostunut, se pitää. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että tamma uskaltaa tuoda tunteensa vielä vahvemmin esiin, jolloin siitä saa joinain päivinä reilun halinallen ja toisena kunnon riidanhaastajan. Esteistä Julia ei pidä, ja ne kannattaa suosiolla jättää välistä. Tamma kyllä hyppää tutun ratsastajan kanssa, mutta vaatii erittäin paljon apuja, eikä siltikään voi olla varma, että tamma hyppäisi esteen yli.

Laumassa Julia on diiva ja alkaa helposti käskyttämään muita. Se ei ole aivan ylimpänä arvojärjestyksessä, muttei kuitenkaan himu kaukana siitä. Ruoastaan tamma on hyvin tarkka, eikä kunnian kukko laula sille, joka edes ajattelee, miltä kuningattaren ruoka mahtaisi maistua.

Sukutaulu

i. Viktor II ox
ox, 153 cm, prn
ii. Hamasi Hidii DE evm iii. Manial EG evm
iie. Samiha GB evm
ie. Küheilan Tarifa evm iei. Shahloul EG evm
iee. Bint Sabah EG evm
e. Just A Second
ox, 160 cm, rn
ei. Wadhnaan QA evm eii. Wahid QA evm
eie. Dania  evm
ee. Shendeya BH evm eei. Shem  evm
eee. Shamira evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€