© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Incredible KV "Ralli" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Irlannincob Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Ori, 160 cm Kasvattaja Anzkuli (VRL-11903)
Syntynyt 19.3.2020, Suomi Koulutustaso ko HeA; re 90cm; me 90cm; ir 130cm
Väri Musta Painotus Yleispainotus
Rekisterinumero VH20-046-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Nyt voin olla tyytyväinen. Halusin mustalle irlannincoborilleni jälkeläistä, ja vihdoin tajusin ottaa huomioon niin värin, säkäkorkeuden kuin luonteenkin. Sukupuoleen en tietysti voinut vaikuttaa (paitsi sekstatulla siemenellä, mitä ei juuri tehdä hevosille ja joka maksaa ihan superpaljon), joten mielestäni kaikki oli astutuksen suhteen kunnossa. Vaikka suunnittelemani tamma, Little Girl, ei heti tiinehtynytkään, tuli se jo toisella kerralla tiineeksi. Tamman kantoaika sujui hyvin, samoin synnytys. Ilokseni eräänä maaliskuisena aurinkoisena aamuna huomasin tamman karsinassa toisenkin asukin: pienen, hontelojalkaisen mustan orin. Varsa oli uskomattoman kaunis, eikä sille tarvinnut kauan miettiä nimeä. Lempinimi oli tosin haastavampi keksiä, mutta kun sen näki iloittelevan ulkona emänsä kanssa, ei kutsumanimeä tarvinnut montaa kertaa miettiä. Ralli.

Hoidettaessa Ralli saattaa vetää rallia ympäri karsinaansa, mutta se rauhoittuu viimeistään siinä vaiheessa, kun se sidotaan kiinni. Ori onkin parempi hoitaa aina sidottuna, ja vaikka se alkuun testaakin hoitajaa, on se kuitenkin pohjimmiltaan oikea kullanmuru ja superhelppo hoidettava. Tai ehkä se oli vain tyytyväisen kasvattajan ylistyspuhetta ja sormien läpi katsomista, mutta siltä se tuntuu kun alun tiukan yhteenoton jälkeen ori tulee hieromaan olkapäätä turvallaan ja kerjää halausta. Toki Ralli tarvitsee rajat, mutta se tarvitsee myös ylitsevuotavaa rakautta. Ori nostaa kaviot pyydettäessä ja myös varusteet sille saa kivasti päälle. Suitisien kohdalla oria hieman jännittää, ovatko kuolaimet tarpeeksi lämpimiä, mutta reippailla otteilla ori ottaa (lämpimät) kuolaimet hyvin suuhunsa. Jotain Ralli on kuitenkin perinyt isältäänkin, vaikka isän hankala käytös onkin sekoittunut geeneissä johonkin toivottavampaan. Ori ei voi sietää kengitystä tai eläinlääkäriä, ja se onkin paras rauhoittaa ennen näitä toimenpiteitä, jotta suuremmilta tapaturmilta säästyttäisiin.

Talutettaessa Ralli on yleensä ihan fiksu tapaus. Toisinaan sillä on kuitenkin tapana hieman testata taluttajaa, kuinka hereillä tai tosissaan ihminen on. Vaikka ori pääsääntöisesti seuraa ihmistä kuin koira ja kävelee pelotta lähes mihin vain niin pyydettäessä, on mukaan kuitenkin paras ottaa vähintään pidempi raippa ja mahdollisuuksien mukaan ketjunaru tai orikuolain. Orista kun ei koskaan tiedä. Traileriin Rallin saa, kunhan sinne kävelee suoraan eikä anna orin pysähtyä matkalla miettimään. Matkustajana ori on rauhallista sorttia, ja toimii loistavasti niin yksin kuin kaverin kanssa.

Ratsastettaessa Rallin voi sanoa olla hieman - ei nyt vaikea, mutta haastavampi kuin perushevonen. Vaikka ori onkin pääsääntöisesti nöyrä ja miellyttämishaluinen ja sillä on hyvät liikeradat ja hyppytekniikka, on se vähän hidas ja toisinaan myös jääräpäinen. Koska Ralli on hieman hidas päästään, on sen kanssa työskenneltävä määrätietoisesti ja ennakoiden. Avut tulee antaa selkeästi ja tarpeeksi ajoissa, jotta esimerkiksi siirtymiset tulevat siihen kohtaan, mihin ne halutaan. Isänsä tapaan myös Ralli on vähän jäärä, ja jos sitä ei huvita, se kyllä varmasti ilmaisee sen. Tällöin selkään tarvitaan vähintään yhtä jäärä kaveri, joka yksinkertaisesti toteaa, ettei muuta vaihtoehtoa ole kuin työnteko. Toisaalta ori ilmoittaa myös selkeästi, jos ratsastaja jää kädellä kiinni tai puristaa pohkeella. Tällöin keinojen on oltava jotain muuta kuin eteenpäin patistamista.
Esteillä Ralli syttyy ja ne ovatkin hauskaa ajanvietettä ja arjen rikkojia. Ori kuitenkin tarvitsee selkäänsä taitavan ratsastajan, joka osaa arvioida ponnistuskohtaa ja viedä tämän päästänsä hitaan kaverin turvallista reittiä esteeltä toiselle. Orilla on hyvä hyppytekniikka, mutta se ei oikein tahdo päästä oikeuksiinsa, jos vauhti, ponnistuskohta tai tie on väärä. Maastossa Ralli on varma kaveri. Koska se on vähän hidas, sen reaktioihin pääsee helposti mukaan, ehkä myös tästä syystä siitä on kasvanut rohkea ja varmajalkainen tapaus. Siinä hetkessä kun muut ovat jo paenneet paikalta, Ralli pohtii, miten tässä tilanteessa pitäisi reagoida. Usein "vaara" on tässä vaiheessa jo ohi, ja ori jatkaa tyynesti matkaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Sukutaulu

i. Fantasticky
ic, 162 cm, m
ii. Poniedzialek evm iii. Ponielek evm
iie. Dzameka evm
ie. Sroda evm iei. Grudzien evm
iee. Srada evm
e. Little Girl
ic, 158 cm, m
ei. Coverdeen Pink Pony evm eii. Herman's Henry evm
eie. Pete Ash's Queen evm
ee. The Kennis evm eei. Paddy evm
eee. Daughter of the Dock evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€