© Anzkuli
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Kessimiss KV "Kessi" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Haflinginhevonen Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Tamma, 143 cm Kasvattaja Anzkuli (VRL-11903)
Syntynyt 9.2.2022, Suomi Koulutustaso ko HeC; re 80cm; me 60cm; ir 110cm; va vaativa
Väri Liinakko Painotus Valjakkoajo
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Hoidettaessa Kessi on kiltti, mutta se kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi sitoa kiinni. Huomionkipeä tamma rakastaa lapsia (lue: rapsutuksia ja herkkuja), mutta käyttäytyy mallikkaasti myös iäkkäämpien käsittelijöiden kanssa. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, ja varustettaessa tamma käyttäytyy niin ikään kaikin puolin moitteetta.

Talutettaessa Kessi kävelee kuulaisesti taluttajan vierellä, eikä steppaa, rynni tai jekkuile turhia. Tarhasta ja laitumelta sitä on tosin hieman haastava saada kiinni, mutta kun siihen ei kiinnitä huomiota ja sitä kohti kävelee "salakavalasti" takaperin, saa sen kyllä kiinni suuremmitta haasteitta.

Kessi on opetettu niin satulan alle kuin kärryjen eteen. Parhaimmillaan se on isänsä tapaan valjakkoajossa, ja ratsastus on sellainen "sivubisnes". Vaunujen edssä tamma on energinen, mutta tarvittaessa se osaa olla myös tarkka ja tarpeeksi vaadittaessa rentokin. Jos kokeen tarkkuusosio on ennen maasto-osiota, on tärkeää ottaa ensin liiat energia pois. Tällöin tosin maasto-osuuden pisteet saattavat laskea, mutta parempi niin kuin että myös tarkkuusosion pisteet katoavat liian energian ja häsellyksen mukana. Toisaalta Kessin temposta ja varmasta eteenäinpyrkimyksestä huomaa tamman olevan työnteon suhteen tosissaan. Kovapäinen tamma kestää toistot ja ennemmin jatkaa treeniä useampienkin epäonnistumisten jälkeen saadakseen edes yhden hyvän suorituksen kuin heittäisi hanskat tiskiin. Tamma vaatii yhtä lannistumattoman ja kovapäisen ohjastajan, joka ymmärtää sen sielunmaailmaa ja intohimoa valjakkoajoon.

Ratsastettaessa Kessi on reipas ja energinen, eikä säiky turhasta. Se ei kuitenkaan välitä niin paljon olla satulan alla kuin kärryjen edessä, mutta suorittaa perusasiat mallikaasti. Pidätteitä tamma vaatii melko lailla, ilman niitä energinen tamma juoksee helposti ratsastajan alta pois. Sileällä työskentelystä Kessi ei niin välitä, mutta esteitä hyppää ihan mielellään. Silloin tamma kuumuu, ja tarvitsee paljon pidätteitä päästäkseen esteiden yli mallikkaasti. Parasta satulan alla on Kessin mielestä kuitenkin maastoilu, ja varmajallkaisena ja käytännössä mitään pelkäämättömänä hevosena sen selässä ei tarvitse suuremmin pelätä.

Sukutaulu

i. Cornelius Dirk
hafl, 145 cm, rt
ii. Augustin Anton evm iii. Corbinian evm
iie. Elfriede Elena evm
ie. Fritzi Georgina evm iei. Erdmann Engelbert evm
iee. Gretchen evm
e. Jessie Girl
hafl, 142 cm, lkk
ei. Windbreaker evm eii. Denims evm
eie. Candy Bar evm
ee. Glitter Jar evm eei. Master Boy evm
eee. Heaven Child evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€