© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Jeremias "Jere" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Laji / Rotu Aasi / risteytys Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Ori, 105 cm Kasvattaja Kaukovalta & Trullinummi
Syntynyt 5.11.2021 Koulutustaso ko HeC; re 50cm
Väri Aasinruunikko Painotus Yleispainotus
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Hoidettaessa Jere on rauhallinen, vaikka onkin kova puhumaan ja ilmaisemaan mielipiteensä äänellään. Tavanomaiset aasinhuudot ovat tallissa jo tulleet tutuksi, ja sinne onkin valikoitunut Jeren persoonan sietäviä hevosia. Orilla on muuten hyvät käytöstavat, eikä se livahda karkuun edes avonaisesta ovesta. Rapsutukset ja huomionosoitukset ovat parasta, mitä ori tietää.

Talutettaessa Jere on yleensä oikein kiltti, mukava ja rauhallinen. Toki sillä on hieman orimaisia piirteitä ja toisinaan vahvojakin mielipiteitä, mutta yleensä sen saa kulkemaan rauhallisesti taluttajan vieressä. Lasten kanssa ori kunnostautuu entisestään, mutta aikuisille se uskaltaa jo pistää vastaankin. Tarhasta ja laitumelta Jeren saa kiinni suuremmitta ongelmitta, mutta auta armias, jos ori pääsee livahtamaan omille teilleen! Silloin sen kiinni saaminen onkin asia erikseen. Ketterä aasi rakastaa ennen kaikkea agilitya, jossa se saa toimia yhteistyössä maasta käsin ihmisen kanssa, ja kokee olevansa siinä myös taitava.

Ratsastettaessa Jere on isänsä tapaan erittäin rauhallinen ja ketterä, mutta melko osaamaton. Ori ymmärtää kääntävät, pidättävät ja eteenpäin pyytävät avut, mutta ei juuri enempää. Kevyen ratsastajan kanssa ori on varma ratsu niin kentällä kuin talutuksessa. Kovakouraisia apuja Jere sietää jonkin verran, mutta liiallisesta riuhtomisesta ori pistää pelin poikki, eikä suostu enää liikkumaan. Ratsuna ori on kuitenkin hyvin varma ja rohkea, eikä sen kanssa tarvitse pelätä säikkymisiä tai sivuloikkia. Esteistä Jere innostuu, ja jo puomit saavat sen reipastumaan. Kovin korkeita esteitä ori ei kuitenkaan hyppää, mutta hyppää kuitenkin. Maastossa ori on peloton, mutta alkaa helposti sooloilemaan, vaikka porukkaa olisi ympärillä. Aralle ratsastajalle onkin hyvä ottaa taluttaja mukaan, jotta Jere osaisi käyttäytyä fiksusti.
Ajettaessa Jere ei toimi aivan niin hyvin kuin ratsain, mutta sen kanssa pärjää kuitenkin kokemattomampikin. Orin kanssa pääsee eteenpäin ja sen saa myös kiinni helposti. Kääntymisestä voidaan tosin käydä pitkiäkin kädenvääntöjä, mutta kärsivällisen taivuttelun ja yhteistyön voimin aasi toimii ajettaessakin ihan mukavasti. 

Sukutaulu

i. Markus
aasi, m
ii. iii.
iie.
ie. iei.
iee.
e. Stubby Booblesnoot
aasi, 105 cm, rnkrj
ei. Brother O' Mine evm eii. Oskar evm
eie. Forever Mine evm
ee. Jill evm eei. Lucky evm
eee. Mandarin Morning evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
3.8.2022 rist-t. Aasilan Neiti Näpsä Mrs Brightside

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€