© Zuzana Buranova
Virtuaalikoira!

Perustiedot

Nimi Lempein Bobby Briggs "Briggy" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Jackrussellinterrieri Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Uros, 29 cm Kasvattaja Marras, Lempein
Syntynyt 17.9.2019 Koulutustaso -
Väri valkoinen ruskein merkein Painotus Metsästys
Rekisterinumero VTR-20824 Saavutukset -

 

Luonne

Lähes valkoinen Briggy tuli meille puolivahingossa kasvattajaltaan. Tai vahingossa ja vahingossa, ei kai vahinko koskaan ole sitä, että jo astutettaessa varaa pentueesta urospennun, mutta totta puhuakseni en kyllä itse suunnitellut tätä astutusta tälle vuotta. Kovin tyytyväinen kuitenkin olin, kun pentueeseen syntyi kuin syntyikin se toivomani uros, ja se nimettiin pentueen Twin Peaks -nimiteeman mukaisesti Bobby Briggsiksi. Mitään aiempaa tietoa minulla ei tästä sarjasta ollut - oikeastaan koskaan kuullutkaan - mutta hetken sarjasta lueskeltuani totesin koirani tosiaan olevan kunnon Bobby Briggs. Oikeastaan isänsä Brupen jälkiä seuraamaan ja mahdollisesti isänsä linjaa jatkamaan hankittu uros nimettiin tuttavallisemmin Briggyksi. Brupe ja Briggy - mikä pari niistä tulikaan!

Briggy ei ole mikään näytelykomistus, sen huomasi jo heti pentuna. Se on läiskät vain silmien päällä ennemminkin vähän resuisen oloinen, mutta oiva lisä niihin tehtäviin, joihin se meillä tulisi joutumaan. Tallikoiran virka ei katso ulkonäköön, ja virtaahan uroksella riittää. Uros rakastaa ulkona temmeltämistä, eikä hevosenkakatkaan haittaa. Päinvastoin, siitä se hauskuus vasta alkaa, kun pääsee vähän sellaiseen piehtaroimaan. Briggyssa on enemmän ulkokoiran vikaa, ja pissii kyllä mielenosoituksellisesti sinne ja tänne, jos ei heti halutessaan pääsekään ulos. Isänsä tapaan uros on myös superahne ja söisi varmasti vaikka ne hevosenköntsät kaiken lisäksi, jos vain kuppiin laitettaisiin. Säännölliset ruoka-ajat ja tarkka annosmäärä ovatkin tärkeitä Briggyn lihavuuskunnon kannalta. Hihnassa Briggy ei ole siitä helpoimmasta päästä. Uros on yhtä energinen kuin irtikin, ja jos ei ole hyppimässä ympäriinsä tai vetämässä taluttajaa pitkin maita ja mantuja, on sen mielipuuhaa hihnan pureskeleminen. Pallot ja vinkulelut ovat uroksen lempileluja, vaikkakin vingut usein pääsevätkin hengestään melko nopeasti.
Kuten sarjan Bobby Briggsillä, ei Briggylläkään ole kovin helposti käsiteltävä suhde isäänsä Brupeen. Vaikka urokset tulevatkin toimeen keskenään ja tekevät paljon rinta rinnan, on molemmilla kova tarve voittaa toisensa. Briggy uhoaa ja Brupe pistää poikansa aisoihin todeten olevansa se, joka määrää ollen vanhempi ja viisaampi.

Sukutaulu

i. Brave Puppy
jackrus, valkoinen ruskein merkein
ii. iii.
iie.
ie. iei.
iee.
e. Jackmito's Ragnhild
vRTV, vFIN TVA
jackrus, 28 cm, white & tan
ei. Jackmito's Drennos evm eii. Saaras Zodiac evm
eie. Valrima evm
ee. Jackmito's Camirthe evm eei. Macenus Eddard evm
eee. Jackmito's Asrey evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€