© Zuzana Buranova
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Secret Satin "Sissi" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Welsh sektio D Ex-omistaja Katherine (VRL-14309)
Skp, säkä Tamma, 139 cm Kasvattaja Katherine (VRL-14309)
Syntynyt 14.6.2008 Koulutustaso ko HeA; re 50cm; me 40cm; ir 100cm
Väri Rautias Painotus Yleispainotus
Rekisterinumero VH16-026-0018 Saavutukset -

 

Luonne

Hoidettaessa Sissi on hieman jännittävä hoidettava. Joinain päivinä tamma liimaa korvat niskaan ja näykkii ilmaa, toisina taas tammaa ei tunnu haittaavan mikään. Pään harjaamisesta tamma ei pidä, oli päivän mielentila mikä tahansa, mutta varmat otteet ja turhan hipsutuksen pois jättäminen tekevät hommasta siedettävän. Kaviot tamma antaa puhdistaa tietysti mielentilasta riippuen kohtuullisen hyvin. Varustamisen kanssa saakin olla tarkkana. Sissi muuttuu varusteet nähtyään oikeaksi lohikäärmeeksi, ellei se sitä jo ollut. Satulaa tamman selkään ei saa ilman herkkuja ja lahjomista (ellei ole superninja), minkä jälkeen tamma ilmaisee tyytymättömyyttään näykkimällä ilmaa ja pullistelemalla. Lämpimät kuolaimet Sissi ottaa hyvin suuhunsa, kun taas kylmille kuolaimille tamma nyrpistää nenäänsä ja pitää suunsa tiukasti kiinni. Vesi tuntuu viilentävän punaisen tamman kuumia tunteita, ja pesulla sitä kannattaakin käyttää etenkin niinä vaikeina päivinä.

Talutettaessa Sissi voi olla hieman haastava, mutta lastatessa se toimii kuin unelma. Tamma kävelee innokkaasti traileriin ja on helppo lastattava ja purettava. Tamma pitää matkustuksesta ja siitä, että ylimääräinen häly katoaa hetkeksi sen ympäriltä.

Ratsastettaessa Sissi vaatii selkäänsä kokeneemman ratsastajan. Tamma on helposti kuumuva ja toisinaan työn tuoksinnassa ratsastaja saattaa päästä maistamaan kentän hiekkapohjaa. Tammalla ei ole tapana kuitenkaan lähteä pitkälle huitelemaan, vaan se pysyttelee ratsastajan lähellä ja antaa helposti kiinni. Selkään noustessa saattaa toisinaan myös tarvita avustajaa tamman paikalla pitämiseen. Esteistä Sissi pitää ja se pistää uuden vaihteen silmään. Kilpailuissa tamma on kuitenkin hyvinkin tyyni ja rauhallinen verrattuna kotitallin energiapommiin, toki siltä energiaa löytyy edelleen. Tamma onnistuu pitämään päänsä kylmänä ja keskittyy ratsastajaan aivan eri tavalla. Tamma mahtaa tietää, että kun mennään kotikenttää pidemmälle, on tosi kyseessä.

Hevosseurassa Sissi tulee hyvin toimeen - ainakin silloin tällöin. Tammalle paras olisi saada voimakastahtoinen lauma, jossa se itse saisi olla arvoasteikossa alhaalla. Tällä hetkellä tamma kuitenkin tarhaa yksin, sillä tamman tarpeisiin sopivaa laumaa ei ole vielä saatu muodostettua.

Sukutaulu

i. Victoria Satisfaction evm ii. Gschwendt More Magic evm iii. Heath Flash of Nobilit evm
iie. Brynaur Regan's Lasse evm
ie. Craigyparc Anwen evm iei. Iomud Montogomery evm
iee. Bromhelem's Beth evm
e. Cwmdwyfran Rambling Rose evm ei. Ivinghoe Gambler IV evm eii. Ashmeadow Carlo evm
eie. Cwmyrdderch Girl evm
ee. Honeybee evm eei. High Stepping Hotspur evm
eee. Heddfan Polly evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
11.8.2016 wD-t. Echreiddig Llances KV VWY-III Louis D' Aragon
17.2.2020 wD-o. Isandro KV Carnedau Deryn Du
5.1.2023 wD-o. Light Orange KV Black Orange

 

Kilpailukalenteri

Muut: 1 sijoitusta
06.02.2016 - este - kutsu? - 50-60 cm - 2/16  

Voittosumma: 0 v€