© www.lasikuu.net/vapaasti
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Cesar Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Welsh sektio B Ex-omistaja Sumuniitty
Skp, säkä Ori, 128 cm Kasvattaja Sumuniitty
Syntynyt 14.11.2013 Koulutustaso ko HeC; re 70cm; me 70cm; ir 90cm
Väri Kimo Painotus Yleispainotus
Rekisterinumero VH18-022-0001 Saavutukset -

 

Luonne

Cesar on aika kammottava. Se on söpö, mutta oikeasti se on aika tuhma. Näykkii kovasti.

Hoitaessa hyppii ja poukkoilee, pakoilee harjausta. Kavioiden puhdistusta inhoaa, ja ei nosta kavioita, tai ei ainakaan aio. Näykkii, jos ei ole tyytyväinen.  Satula menee kyllä selkään, mutta satulavyön kanssa tulee AINA ongelmia! Suitsiessa heiluttelee päätään, ja suu pysyy kiinni.

Ratsastaessa vaikea. Välillä se on hidas ja laiska, välillä reipas ja eteenpäinpyrkivä. Esteillä kiihtyy, koulussa on hankala. Mastossa poni on kuitenkin rauhallinen ja mukava. Ponilla on aika epätasaiset askeleet, joihin mukautuminen vaatii totuttelua.

Sukutaulu

i. Prelude evm ii. Bruneau Glyndwr evm iii. Dregan Springshot evm
iie. Code Coch Biddy Bronze evm
ie. Draven Lady Grey evm iei. Bolgoed Starlight evm
iee. Revel Judy evm
e. Seahort Olympia evm ei. Vayron Revelry evm eii. Penmorfa Winston evm
eie. Ceulan Branwen evm
ee. Dregan Whalebone evm eei. Dregan Silver evm
eee. Revel Playmate evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
28.9.2021 wB-t. Jatzy KV Fiidi
22.4.2022 wpb-t. Kathak KV Blueberry's Dancing Beauty
1.5.2022 wB-t. Tirion Buttercup Rhosderwen Bonnie

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€

Muuta

Kavioiden öljyäminen kaksi kertaa viikossa
Yli 10 asteen pakkasella ulkoloimi
Kesällä verkkoloimi

30.12.2016, hoitotarina, kirjoittaja Ninni
Tänään ajattelin ratsastaa Ladyn ja Cesarin selkäänkin yritän päästä. Menin ensimmäisenä Ladyn luo. Hain tavarani sen karsinan eteen ja hain Ladyn.
-Moikka tyttö! Sanoin sille kun se seisoi tarhan portilla.
Laitoin sille riimun ja lähdimme talliin.
Laitoin Ladyn käytävälle ja rupesin harjaamaan sitä. Otin kotoa semmoisen juoksutusvyön, missä ovat jalustimet. Kun sain Ladyn harjattua, hain sen satulan ja suitset. Laitoin satulan Ladylle ja se vaikutti taas erittäin rennolta.
Kun sain sen varustettua lähdin kentälle.
Nousin jakkaralta kyytiin, kiristin vyön ja pidensin hieman jalustimia, koska ajattelin mennä kunnolla koulua. Annoin Ladyn kävellä hetken, kunnes rupesin keräämään sitä muotoon. Rupesimme tekemään avotaivutuksia ja aina kentän läpi pohkeenväistöä. Otin samat myös harjotusravissa. Lady oli todekka rento ja mukavuuden haluinen.
Laukassa tein kokorata leikkaata, jossa tulee laukan vaihto.
Loppu ravasin ilman jalustimia ja sen jälkeen kävelimme. Ratsastin tallin eteen ja tulin alas. Talutin Ladyn talliin ja riisuin sen, heitin sille loimen selkään ja annoin päiväheinät.
matkani jatkui Cesaria kohti..
Kun olin Ladyn hoitanut, kävelin ori/ruuna tallille. Minulla oli jalustinvyö mukana. Vein sen Cesarin karsinan eteen, hain myös suitset ja korvahuput, koska ulkona rupesi tuulemaan. Cesar olikin jo sisällä, ihmetten kyllä miksi. Noh, otin sen käytävälle ja se näytti nukkuvan.
-Moikka poju, mite menee? höpötin sille
Se hirnahti vastauseksi.
Rupesin harjaamaan sitä, vaikutti siltä että se nukahtaisi siihen paikkaan. Harjaamisessa ei ollut ongelmia, mutta kavioidenputsaamissa niitä ilmeni. Siinä meni aikansa kun kaikki sain putsattua.
Varustuksessa ajattelin, että kokeilemme rinta-remmiä, jotta se ei nostaisi päätään pilviin asti. Laitoin jalustinvyön Cesarin selkään rauhallisesti, se näytti jännittyvän heti. Kiristin vyötä pikkuhiljaa. Suitset olivat astetta vaikeammat. Suu ei meinnnut millään aueta, no sainkin ne suuhun loppuuenlopuksi. Kehuin ponia kovasti.
Menimme maneesiin, jotta ulkona tapahtuvat asiat eivät kiinnostaisi niin paljoa. Nousin selkään ja tamppaminen alkoi heti. Otin reilusti pitkät jalustimet, jotten puristaisi jaloillani niin kovasti. Otin ohjat heti käteen, mutta annoin sen silti kävellä vähän vapaammin. Huomasin kuinka poni hakeutui itse vähän pyöreämmäksi, kehuin ponia todella paljon. Rupesimme tekemään voltteja, poni oli jäykkä kyljistään. Päätin että mennään isolle pääty-ympyrälle.
Pyysin ponia asettumaan sisällepäin, mutta en pakottanut, koska se oli vähän jäykkä. Kävelimme noin 20min. Keräsin rohkeuteni ja pyysin ravia. Seurauksena oli pari pukkianja erittäin kiihdytetty ravi. Liikuttelin kuolainta ja sain ravin rauhoitettua. Kun sain pari kunnon askelta otin käytiin. Tulin alas selästä ja juoksin Cesarin vierellä ja pyysin sitä laukkaamaan. Poni heräsi ja korvat menivät suoraan eteen. Maiskuttelin ja lähdin juoksemaan. Poni nosti heti laukan ja se oli aika hallittua mutta vaikean näköistä istua. Pyysin ponia hiljentämään.
-Hieno poni, todella hieno! Sanoin sille innoissani.
Kävelimme hetken ja menimme talliin. Hoidin ponin annoin pari herkkua. Vein sen tarhaan. Ja lähdin kotiin.

27.12.2016, hoitotarina, kirjoittaja Ninni
Aamulla olin kävelemässä tallille. Tarkoituksenani oli touhuta Ceasarin kanssa. Olin menossa tamma-talliin, kunnes tajusin etten menekkään Ladyn kanssa. Kun saavuin ori/ruuna-talliin, etsin ensimmäisenä Cesar´in karsinan. Jätin tavarani sen eteen, nappasin kuitenkin hanskani käteen koska olin hakemassa talikkoa ja kottareita, jotta voin siivota karsinan.
Kun sain karsinan siivottua törmäsin Essiin.
-Moikka! Essi sanoi
-Moi, oon juuri menossa hakemaan Cesaria tarhasta. Kokeilen juoksuttaa sitä tänään! Mina vastasin
-Onnea hänene kanssaan. Essi sanoi ja vinkkasi silmää.
Laitoin hanskat käteen ja kypärän päähän. Hengitin syvään, ja lähdin kävelemään kohti tarhaa. Tarhalla huutelin Cesaria, se nosti päänsä, mutta ei hievahtanutkaan. Lähdin kävelemään sitä sivultapäin, rauhallisesti puhuen sille. Se nosti päänsä ja rupesi tuijottamaan minua epävarmasti. Kun pääsin Cesarin luo, se rupesi heti luimimaan. Katsoin kokoajan Cesarin päätä ja korvia, silittelin kaulaa kun laitoin narun riimuun kiinni. Se uhkasi näykätä, mutta huomasin sen ajoissa ja ehdin siirtyä.
Talliin taluttaessa kerran sai näykkästyä, muilla kerroilla ehdin kieltää. Vein sen karsinaan ja hain juoksutusvyön, suojat, suitset ja harjat. Menin Cesarin karsinaan kokoajan sille puhuen. Kun pääsin sen luo, annoin sille pienen porkkanan palan.
Käytävällä se hermostui ja tramppasi paikoillaan. Juttelin sille kokoajan ja kerroin mitä teen. Kun oli juoksutusvyön aika, kaikki kauhu alkoi. Kun otin vyön käsiini, Cesar näytti pahimman puolensa. Se näykki ja uhkasi potkaista. Annoin sen haistella vyötä. Laitoin vyön hetkeksi lattialle ja annoin Cesarille palan porkkanaa. Otin vyön taas käsiini ja nyt hieroin sitä Cesaria vasten. Pikku hiljaa nostin sitä selkään. Kun se oli selässä, kehuin ponia kovasti. Rupesin kiristämään sitä pikkuisen, eka reikä piti sen jotenkin kyydissä.
Vyö on ensimmäisessä reiässä kiinni joten kiristän sitä vielä yhdellä. Kehun ponia kun kiristin sitä. Suitsissa kesti kauan.. Otin suitset käteeni ja annoin Cesar'in haistella niitä. Laitoin riimun sen kaulalle ja pikku hiljaa yritin saada kuolaimia suuhun. Cesar luimisteli, hirnui ja tramppasi paikoillaan.
Kun vihdoin sain suitset sille, nappasin kypäräni, hanskani ja juoksutusnarun. Matkalla maneesiin Cesar kulkee nätisti. Maneesi on onneksi vapaa, joten meillä on reilusti tilaa.
Itse menen seisomaan keskiympyrän keskelle ja ohjaan Cesar'in ympyrälle. Se on jännittynyt ja huomaan että sitä pelottaa. Se hyppää pienemmästäkin äänestä sivuun ja arkailee paikkaa. Kun saan sen kuuntelemaan minua, rupesin pysäyttelemään sitä. Kun sanoin "prr" se ei reakoinut mitenkään, joten ei auttanut muu kuin, pienentää ympyrää ja laittaa raippa aina sen eteen kun halusin sen pysähtyvän. Noh, pikkuhiljaa se sujui. Rupesin käyttämään raipaa vähän vähemmän. "Prr" sanoin ja Cesar pysähtyi. Menin sen luo ja annoin porkkanan palan. Vaihdettin suuntaa kerran käyntien aikana, Cesar oli jo paljon rennompi. Kokeilin antaa sen ravata ympyrällä, katsoin tarkkan sen jalkoja, ne menivät vähän väärään tahtiin. Pyysin sitä hitaaseen raviin ja kosketin aina raipalla sitä jalkaa, jonka pitää siirtyä. Sitä en tehnyt kauaa. Annoin sen kävellä.
Lähdimme talliin ja Cesarille tuli vähän hiki. Noh, otin siltä varusteet pois ja harjasin sen kunnolla. Mietin kokoajan, että mimmoinemhan poni tästä joskus tulee, jos tämä ottaa tän huonon puolen pois? Heitin sille fleece-loimen selkään, ja talutin sen takaisin tarhaan. Kerran tällä matkalla se näykkäisi.
Menin talliin ja siivosin jälkeni ja lähdin kotiin hyvinmielin:)

Perustarkastus, tehnyt Cherry, Hevosklinikka Cherlia
Pikkuinen welshori Cesar ei suloisesta ulkonäöstään huolimatta todellakaan ollut luonteeltaan mukava. Sen kanssa sai olla koko ajan varuillaan ja väistellä vuoroin hampaita ja kavioita. Omia mielipiteitä ponilla siis ainakin riitti. Ponimaiseen tapaan hieman pyöräessä kunnossa, mutta muutoin ei sanottavaa yleisvaikutuksesta. Hieman sierainvuotoa, jos se lisääntyy tai muuttuu paksummaksi kannattaa antaa hieman kevyempää hetkeksi. Jalat ok, joskin sapelijalkaisuus rasittaa koukistajajänteitä sekä hankosidettä, mikä saattaa myöhemmin aiheuttaa ongelmia etujaloissa. Kaviot heikohkot, ruokintaan kannattaa lisätä biotiini ja kavioita öljytä ahkerasti. Karva hieman kiilloton, joten madotuskin voisi olla paikallaan.