© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Glimmer of Hope "Hopsu" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Oldenburginhevonen Ex-omistaja Aivi (VRL-11843)
Skp, säkä Ori, 173 cm Kasvattaja Tuntematon
Syntynyt 26.9.2008, Suomi Koulutustaso ko VaB; re 120cm; me 90cm; ir 140cm
Väri Hallakonkimo Painotus Kouluratsastus
Rekisterinumero VH14-013-0174 Saavutukset -

 

Luonne

Hopsu on energinen mutta todella kiltti. Hoitaessa seisoo nätisti paikallaan ja nauttii huomiosta. Varustuksessakaan ei ole mitään ongelmia. Taluttaessa kävelee aikuisen kanssa nätisti mutta jos joku lapsi taluttaa alkaa ori stepata ja yrittää parhaansa mukaan karata. Tarhasta ja laitumelta herraa on vaikea saada kiinni ilman herkkuja mutta niiden ollessa mukana tulee Hopsu nätisti luokse. Ratsastaessa kuumuu herkästi mutta toimii oikeanlaisen ratsastajan kanssa hyvin. Esteillä ori kaahottaa menemään ja liioittelee hyppyjä. Koulussa ori menee nätisti kokeneen ratsastajan kanssa, mutta kun kokematon nousee selkään, haastaa ori ratsastajan taistoon johtajuudesta. Sinnikkäällä ratsastuksella Hopsu alistuu ja alkaa toimia nätisti. Maastossa vaatii ryhmän, sillä yksin kuvittelee kaikkea mahdollista pusikkoihin. Ryhmän kanssa ori menee nätisti, mutta jos näkee tai kuulee mielestään jotain pelottavaa, pysähtyy ori kuin seinään. Traileriin herra menee helposti kaverin kanssa mutta yksin mennessä saa tapella puoli tuntia. Kisapaikalla hörisee kaikille ja on rauhaton mutta kisakentällä alkaa kuunnella taas ratsastajaa.

Sukutaulu

i. Glimmer evm ii. Glimmer of Stars evm iii. Meteor evm
iie. Shooting Star evm
ie. Glimmer of Love evm iei. Love Director evm
iee. Glimmer of Joy evm
e. Hope of Life evm ei. Hope evm eii. Silver evm
eie. Love Hope evm
ee. Beautiful Life evm eei. Life Is Awesome evm
eee. Beautiful Dream evm
 

i. Glimmer oli rauhallinen kimo kouluori. Hevonen oli energinen, mutta keskitti energiansa työskentelyyn. Orilla ei ratsastanut kuin muutama henkilö, jotka hevonen päästi selkäänsä. Orilla oli tapana liioitella hyppyjä, mutta koulussa loisti. Hevonen ei myöskään pärjännyt olla yksin, mutta seuraksi riitti hyvin ihminen tai heinäkasa. 
ii. Glimmer of Stars oli rento kimo kouluori. Hevonen ei stressannut mistään ja loistikin kouluradoilla. Orilla ei ollut puhdas hyppytyyli, vaan rynni kohti estettä, hypäten aina liian myöhään. Koulussa hevonen käytti koko kroppaansa ja pehmeästi liikkuen. Ori jätti jälkeensä vain viisi jälkeläistä, joista yhdestä tuli menestyvä kenttäratsu. 
ie. Glimmer of Love hiirakonkimo kaunis kenttätamma. Hevoselta taipui niin koulu, esteet kuin maastoratsastuskin. Toki tammalla kokeiltiin myös matkaratsastusta, mutta vain harrastusmuodossa. Hevonen oli seurariippuvainen, jota vain tarhakaveri tai tuttu ihminen helpotti. Tammalle tehtiin kaksi jälkeläistä, joista toinen painottui kouluun ja toinen kenttään. 
e. Hope of Life oli vauhdikas hiirakko koulutamma. Hevosen kanssa oli pidättelemistä, sillä energiaa ja rauhattomuutta riitti. Kuitenkin lasten kanssa käyttäytyi rauhaksiin, vaikkakin välillä lähti vetämään taluttajiaan ympäri maita ja mantuja. Ensimmäisen varsansa jälkeen tamma rauhoittui huomattavasti, vaikka puhtia yhä löytyi. Hevonen taittui vaikeampaankin kouluun, kunhan vain ratsastaja tiesi asiansa. Esteillekin tamma kykeni, hevosen lähestyminen oli aina liian vauhdikas ja monen monta hylkyäkin esiintyi. Tammalla oli hyvät kisa-aivot, joita tarvittiinkin. Hevoselle tuli kymmeniä voittoja ja lähemmäs sataa sijoitusta. Hevosella ei teetetty kuin yksi varsa.
ei. Hope oli rento ja vauhdikas musta ori. Hevonen oli painotettu kouluun, joka kyllä näkyi orin rauhallisissa ja ilmavissa liikkeissä. Ori jaksoi niin kisapuunauksen, kuin lasten talutusratsuna olemisen helposti, ja musta hevonen olikin monen ihmisen lempilistoilla. Hevosella oli takkuileva hyppytyyli, vaikka ylsikin 150cm korkeidenkin esteiden yli. Koulussa ori kuitenkin loisti, astellen GP-tasoisesti radalle ja ulos. Ori jätti jälkeensä kolme jälkeläistä.
ee. Beatiful Life oli hiirakonkimo koulutamma. Hevonen ylsi Intermediairen tasolle asti, liikkuen pehmeästi. Tamman askeleet olivat näyttävät, luonnetta unohtamatta. Hevonen nimittäin tunsi arvonsa, ja käyttäytyi sen mukaan. Tamma ei astunut jalallaankaan ulos, jos oli hiemankin huono ilma, taikka vesilammikkoon ei astuttu vaikka mikä olisi. Myös liian nopeista satulavyön kiristyksistä sai hampaan kuvat käsivarteensa. Ratsastaessa tamma oli todella tarkka käsistä ja pohkeista, sekä liian kovista otteista sai tuta hevosen hampaat varpaissaan. Kyllä hevonen osasi mennä myös nätisti, mutta ratsastaja yleensä joutui selässä kuumottelemaan.

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
11.3.2010 old-o. No More Sorrow -
18.10.2014 old-o. Glimmer of Blood EV-II Ways Bloody Secret
3.10.2020 old-t. Itchweed KV Blueberry's Flying Flower
9.9.2021 old-t. Josepha KV V.K.T Majestic Mean ox

 

Kilpailukalenteri

Muut: 1 sijoitusta
10.7.2017 - koulu - kutsu? - Vaativa B - 2/9  

Voittosumma: 0 v€