© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Angren Chyros "Rossi" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Kaspianponi Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Ori, 114 cm Kasvattaja Sîr Angren (DAYD5307)
Syntynyt 21.10.2020, Iso-Britannia Koulutustaso  ko HeB; re 60cm; me 60cm; ir 80cm
Väri Ruunikonkimo Painotus Kouluratsastus
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Hankin Kaukovaltaan aikoinaan Alegren poistomyynnistä kaspianponiruunan. Mietin sen jälkeen, mitä ihmettä sillä teen kunnes löysin laboratorion, joka teettää siementä hevosten verinäytteistä. Jälkeläinen tälle harvinaisen rodun edustajalle piti tietysti saada. Viimeinen ongelma olikin tamman etsintä. Hain pitkään sopivaa tammaa, kunnes useamman kuukauden etsinnän jälkeen sain vihjeen tallista, jossa kasvatettiin kaspianponeja, ja laitoin sinne äkkiä viestiä. Minulle luvattiin kasvatti omasta siemenestä, ja niin sitä jäätiin odottamaan. Lokakuun lopussa, juuri kun maahan oli satanut lumi ja alkoi olla enemmän pakkasta, syntyi pieni runikonkimo orivarsa, jonka sain nimetä Chyrokseksi. Rossiksi oria kuitenkin tultaisiin kutsumaan.

Hoidettaessa Rossi on peruskiltti. Se seisoo paikallaan hoitotoimenpiteiden ajan, eikä temppuile varustettaessa. Isänsä tapaan oria voisi kutsua jopa tylsäksi, etenkin, jos mittapuuna on orien yleinen käytös. Uusia ihmisiä kohtaan ori on kuitenkin melko varautunut, eikä pysty heti luottamaan keneen tahansa.

Talutettaessa Rossi kävelee hienosti ihmisen vieressä. Sitä ei suuremmin häiritse muut ohikulkijat, sukupuoleen ja lajiin katsomatta, eikä liioin vieraat esineet, kovat äänet tai yllättävät liikkeet. Ori on melko tasapaksu käsitellä. Sen saa vaivatta kuljetuskoppiin ja pois, eikä orin kanssa muutenkaan ole ollut turhan paljoa ongelmia.

Ratsastettaessa Rossi vaatii ratsastajaltaan tietynasteista napakkuutta. Ori kyllä tottelee hyvin, vaikka joskus vaikuttaakin siltä, ettei se oikein tahdo reagoida pienempiin tai vähänkään epäselviin apuihin. Rauhallinen Rossi kyllä on, mutta laiskaksi siitä ei ole. Tosin, ori on emänsä tavoin taitava luistamaan töistä, mutta sen saa oikeasti työskentelemään muistuttamalla sitä tarpeeksi usein siitä, mitä nyt olikaan tarkotus tehdä. Napakat ratsastajat saavat orista kuitenkin pienellä vaivalla esille sen emältä perityt, hienot liikkeet. Esteistä Rossi ei niin välitä, mutta se hyppää hyvin ja kuuliaisesti, ja sen selkään uskaltaakin laittaa tällöin jopa arempia ratsastajia.

Rossi viihtyy enemmän vanhempien ja "kypsempien" hevosten seurassa kuin ikäistensä seurassa. Ori on rauhallinen ja itsekin hyvin kypsä hevossuhdetaitoineen, eikä suuremmin aiheuta riitaa tai sekoita pakkaa.

Sukutaulu

i. Caspar Carl
kasp, 118 cm, km
ii. Gol evm iii. Gal evm
iie. Goliatha evm
ie. Secandal Taraneh evm iei. Secundo Damial evm
iee. Tarantella evm
e. Tinder Spill
kasp, 112 cm, rnkm
ei. eii.
eie.
ee. eei.
eee.
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€