© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Ivanovo KV "Novo" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Irlannincob Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Ori, 162 cm Kasvattaja Anzkuli (VRL-11903)
Syntynyt 18.7.2020, Suomi Koulutustaso ko HeA; re 90cm; me 90cm; ir 120cm
Väri Ruunikonkirjava Painotus Yleispainotus
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Heti kun kesäkuulta venähtäneet varsat oli saatu maailmaan, alkoi heinäkuulle suunnitellut varsat tehdä tuloaan. Oikeastaan se oli oikein hyvä, se ainakin tarkoitti, etteivät ne ole kovin paljoa myöhässä, toisin kuin suurin osa kesäkuulle suunnitelluista. Ensimmäisenä heinäkuulle suunnitelluista varsoista syntyi ruunikonkirjava irlannincobori. Olin vienyt sen isän, ruuna Ural Mountaisin jo kertaalleen kantasolulabraan saadakseni siitä tilausvarsan Breandaniin, mutta koska olin saanut useamman annoksen, päätin kokeilla ruunaa uudestaan omalle tammalleni. Tällä kertaa syntyvä varsa saisi jäädä kotiin. Varsa nimettiin venäläisen kaupungin, Ivanovon, mukaan. Alun perin varsaa oli tarkoitus kutsua Ivaniksi, mutta totesin orista tulevan sillä nimellä liian venäläinen, joten kutsumanimekseen ori sai lopulta nimen Novo.

Hoidettaessa Novo on melko helppo. Se seisoo siististi karsinassaan eikä lähde mihinkään, vaikka ovi olisi auki ja hoitaja lähtenyt hoitamaan asioitaan. Harjaamisesta, etenkin kumisualla harjaamisesta, ori pitää hurjan paljon ja nauttii täysin siemauksin näistä rapsutushetkistä. Harjaaminen on orin mielestä niin ihanaa ja rentouttavaa, että se saattaa jopa nukahtaa harjauksen aikana. Kavioita Novo ei oikein tahtoisi nostaa, mutta päättäväisyydellä ja toisinaan myös lihasvoimalla orilta saa myös kaviot puhtaaksi. Suitset Novolle saa helposti päähän, kunhan kuolaimet ovat tarpeeksi lämpimät, se ei nimittäin anna laittaa kylmiä kuolaimia suuhunsa. Satulavyötä kiristettäessä ori pullistelee huolella. Sen satulavyö kannattaakin löysätä molemmin puolin ensimmäiseen reikään ja kiristää molemmin puolin pikkuhiljaa reikä kerrallaan.

Talutuskäytökseltään Novo on tullut täysin isäänsä Uraliin. Ori kulkee nätisti ihmisen vierellä, mutta kyllä se on jostain selvästi perinyt myös hämäläiset geenit, sillä se on niin hidas! Ori on portilla vastassa kuin sitä haetaan tarhasta, mutta toisinaan se saataa painella tarhan perimmäiseen nurkkaan, kun huomaa hakijan tulevan. Näissä tapauksissa sitä kannattaa lähestyä rauhallisesti sivulta, jolloin ori ei tunne itseään uhatuksi ja antaa helpommin kiinni.

Selästä käsin Novoa voisi kuvailla leppoisaksi menijäksi. Ori yrittää usein päästä helpolla, mutta tarvittaessa siltä löytyy myös reippautta ja tahtoa suorittaa annetut tehtävät kunnialla. Askeleiltaan Novo on hyvinkin miellyttävä ratsastaa. Sillä on hyvä ja tahdikas käynti, tasainen ravi ja supermukava keinutuolimainen laukka. Sileällä ori tarvitsee selkäänsä taitavan ratsastajan päästäkseen maksimitasolleen, Helppoon A:han. Jos tähtäimessä ei ole vaativammat luokat, kantaa hevonen turvallisesti selässään oikeastaan kenet tahansa. Ristiin astuminen, esimerkiksi pohkeenväistöt ja kokoaminen ovat Novolle vaikeita, ja niihin se tarvitsee hieman vahvempia apuja ja kärsivällistä ratsastajaa. Orin kanssa on hyvä pitää raippaa mukana ainakin lämmittelyssä, jotta sen saa paremmin kuulolle. Esteillä ori ei ole hurjan taitava, ennemminkin perustasoa. Se ei kuitenkaan ole helppo hypättävä, sillä orilla on tapana kieltää pukemalla pois esteeltä. Novo tarvitsee estelle selkäänsä varman ja päättäväisen ratsastajan, jonka kanssa orin on helppo päättää menevänsä esteen yli. Maastossa Novo on varma ja varmajalkainen kaveri, eikä se säiky juuri mitään. Se on varma valinta kärkihevoseksi, mutta toimii myös keskellä ja hännillä sekä yksin moitteetta.

Sukutaulu

i. Ural Mountais
ic, 174 cm, rnkrj
ii.  Delux Rollo evm iii. Delux Reldo evm
iie. Delux Matreux evm
ie. Tassukukkulan Heppa evm iei. Cockney Class evm
iee. Hectors Choice evm
e. Ainalan Asia
ic, 149 cm, rnkrj
ei. Coverdeen Golden Sunlight evm eii. Golden Dream evm
eie. Morning Sunshine evm
ee. Babette of Hermoys evm  eei. Babyface evm
eee. Betty of Hermoys evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€