© Wendy QORNIQUET (lisenssi)
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Knutcracker KV "Knut" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Hispano (50%) Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Ori, 153 cm Kasvattaja Anzkuli (VRL-11903)
Syntynyt 18.4.2022, Suomi Koulutustaso ko VaB; re 70cm; ye 80cm; ir 100cm
Väri Punaruunikko Painotus Kouluratsastus
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Hoidettaessa Knut on virkeä tapaus, ja siksi se onkin hyvä sitoa kiinni. Ori on kuitenkin hyvin taitava avaamaan solmut ja liukas karkaamaan, joten sen kanssa täytyy olla tosi tarkkana. Vaikka ori pitääkin harjauksesta, se häiriintyy suuresti ylimääräisestä säätämisestä. Muutenkin sen luontoon kuuluu vetää herneet nenäänsä vähäisemmästäkin ärsytyksestä, ja tämä tosiaan on yksi. Asiansa tietävän hoitajan kanssa Knut käyttäytyy kuitenkin kutakuinkin mallikkaasti, eikä sen tapoihin suuremmin kuulu ihmisen ärsyttäminen. Varustamisesta ori ärsyyntyy hieman. Etenkin satulavyötä kiristettäessä passiivis-aggressiivinen ori pullistelee, ja suitsien remmejä kiristettäessä se joko nostaa päänsä korkealle tai alkaa viskelemään päätään. Ori rakastaa iltakauroja ja heinähetkiä omassa karsinassaan talliloimi päällä.

Talutettaessa Knut on hyvin reipas, ja taluttajan on lähes juostava sen perässä. Vahvoja orimaisia piirteitä kiima-aikaankaan sillä ei ole, ainoastaan inhoa kaikkia vastaantulevia lajitovereita kohtaan. Machoilu ja tammojen kaipuu etenkin kiima-aikana ei Knutin käytöstapoihin kuulu, ennemmin ruman naaman näyttäminen ja toisinaan jopa toisen luo rynniminen näyttämään, että "häivy silmistäni, inhotus", mikäli käsittelijän huomio herpaantuu. Toisinaan ori haukkaa matkalta syötävää, mutta tahti ei tästä hidastu ja napakalla kiellolla tajuaa myös lopettaa. Knutin tarhan aidat on syytä tarkistaa useammin kuin keskimäärin aidat tarkistettaisiin, se nimittäin on yksi houdini karkaamaan tarhasta, eikä se anna mitenkään helposti kiinni.

Jo selkään noustessa Knutilla on ikävä tapa lähteä liikkeelle. Ohjat täytyy olla hyvin hyppysissä jo selkään noustessa, mutta tuntuma kuitenkin sellainen, ettei se myöskään ajattele peruutusta vaihtoehdoksi. Lisäksi herkkä ori ottaa helposti itseensä, jos sen selässä vähääkään tunaroidaan. Kovasta kädestä etujalat nousevat maasta, kun taas kovasta pohkeesta ja epämääräisistä istunta-avuista taas takajalat lennähtävät ilmaan. Pieni hipaisu, joskus vain vatsalihasten rentouttaminen riittää liikkeelle lähtöön tai nopeampaan askellajiin siirtymiseen. Ori on kuuma ja kärsimätön ratsastastettava, ja se tarvitsee selkäänsä erittäin vähän ja pienesti tekevän ratsastajan, jotta sen parhaat puolet tulevat näkyviin. Esteet ovat orille mukavaa vaihtelua, mutta etenkin esteillä sen ratsastajatarve tulee esiin. Ori tarvitsee minimalististen apujen lisäksi myös apuja esteen tekniseen ylittämiseen, eikä siksi hyppää kovin korkeita esteitä. Maastossa Knut on melko säikky, eikä sitä voi kutsua varmajalkaiseksi sen kompuroidessa tasaisellakin maalla (saati sitten vähän vähemmän tasaisella..). Varminta sen kanssa onkin maastoilla hieman isommassa porukassa ja sijoittaa ori keskivaiheille.

Sukutaulu

i. Viktor II ox
ox, 153 cm, prn
ii. Hamasi Hidli DE evm iii. Manial EG evm
iie. Samiha GB evm
ie. Küheilan Tarifa evm iei. Shahloul EG evm
iee. Bint Sabah EG evm
e. Lonely Shunshine
pre, 154 cm, trn
ei. Pizarro evm eii. Destinado evm
eie. Zurita evm
ee. Albricia II evm eei. Bilbaino IV evm
eee. Jabalina 1914 evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€