© Narien vapaat
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Kingsetter KV "Kisse" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Hannoverinhevonen Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Ori, 157 cm Kasvattaja Anzkuli (VRL-11903)
Syntynyt 12.1.2022, Suomi Koulutustaso ko PSG; re 90cm; me 80cm; ir 90cm
Väri Ruunikko Painotus Kouluratsastus
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

 

Luonne

Kisse on hoidettaessa hieman hankala ja äkäinen. Ori on hyvä sitoa tiukasti kiinni ihan jo siksi, että se näyttää niin ilkeältä luimiessaan, pyöriessään ja tömistellessään, mutta myös siksi, että se on hyvinkin liukas kaveri karkaamaan. Yksinkertaisemmat tai löyhemmät solmut Kisse saa helposti auki. Ori ei pidä jalkoihin, päähän tai mahan alle koskettamisesta, ja huomauttaa siitä hoitajaa. Päättäväisellä asenteella orin saa hoidettua kunnialla, aremmat kaverit saattavat kuitenkin saada Kisseltä merkin ihoonsa. Luonnevikainen ori ei kuitenkaan ole, vaan ennemminkin luonteeltaan äksy, ja se tarvitsee ihmisekseen tyypin, jolla ei ole huumoria katsella sen esitystä vaan joka pistää hösseliksi. Varustettaessa Kisse on myös rasittava. Ori jakaa hampaankuviaan ilmaistakseen tyytymättömyyttään tilanteeseen ja puree tiukasti hampaat yhteen, kun olisi aika laittaa kuolaimet suuhun.

Talutettaesa Kisse on hyvinkin kuuma, eikä tahdo seistä paikallaan kuin sen ajan, kuin on pakko - paitsi tietysti silloin, kun sen saa otettua tarhasta kiinni ja olisi aika lähteä talliin päin. Ori ei myöskään ole hyvä antamaan itseään kiinni, ja joskus sen perässä saakin juosta pitkänkin aikaa, minkä lisäksi se on liukas karkaamaan tilaisuuden tullen. Kun orin viimein saa talliin tai sitä koittaa taluttaa muualle kuin talliin, alkaa Kisse heittelemään päätään, kuumenee ja menettää oikeastaan vähäisetkin kärsivällisyyden rippeensä. Oria onkin hyvä ensin juoksuttaa jonkin aikaa, jotta sen kanssa olisi helpompi toimia maasta käsin.

Satulaan noustessa Kisse pyörii hermostuneena ympyrää. Kun selkään pääsee, toimii ori kuitenkin hyvinkin kivasti, ja on herkkä ratsastaa. Se toimii parhaiten kokeneilla ratsastajilla, sillä orilla on tapana hermostua heti, kun ratsastaja tekee vähänkään virheitä sen selässä. Kisse nousee helposti pystyyn liian vahvasta kädestä tai vetämisestä, kun taas kovasta pohkeesta ja hitaasta istunnasta se pukittaa. Kun ratsastaja hoksaa, kuinka vähän ja pieniä apuja ori oikeasti vaatiikaan ja antaa orille rauhan tehdä pyydetyt tehtävät, kulkee se hyvinkin kuuliaisesti näyttävin liikkein. Kisse on vanhempiensa tapaan erityisen lahjakas koulupuolella, ja se taipuu kuvioihin molempiin suuntiin hyvin. Esteillä orilla on hyvä hyppytyyli, ja se suorittaa esteet vaivattoman näköisesti. Se ei kuitenkaan juuri välitä esteistä, ja ratsastaja saa patistaa sitä esteelle ja pitää vauhtia yllä. Maastossa Kisse voi säikkyä ja se tuntuu näkevän pieniä vihreitä miehiä siellä ja täällä. Orin kanssa onkin parempi ottaa kaveri mukaan maastoon kuin lähteä yksin. Jonon loppupäässä Kisse ei kuitenkaan viihdy, ja saattaa tällöin lähteä ohittelemaan tai keksiä omia reittejä.

Sukutaulu

i. Viktor II ox
ox, 153 cm, prn
ii. Hamasi Hidli DE evm iii. Manial EG evm
iie. Samiha GB evm
ie. Küheilan Tarifa evm iei. Shahloul EG evm
iee. Bint Sabah EG evm
e. Fallen Angel
hann, 162 cm, m
ei. Burlington Noble evm eii. Burlington Cable evm
eie. Noblessa evm
ee. Sohn des Angel evm eei. Heaven On Earth evm
eee. Sohn des Abigail evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€