© Anzkuli
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi Carissmia LH "Mia" Omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Rotu Australianponi Ex-omistaja Anzkuli (VRL-11903)
Skp, säkä Tamma, 132 cm Kasvattaja Lukariksen Hevoskeskus
Syntynyt 25.6.2022, Suomi Koulutustaso ko HeA; re 105cm; me 100cm; ke CIC1
Väri Musta Painotus Kenttäratsastus
Rekisterinumero VH00-000-0000 Saavutukset -

Luonne

Hoidettaessa Mia on miellyttävä, joskus jopa haaveileva. Tamma on emänsä tapaan hyvinkin hiljainen ja taitava ennakoimaan. Poni on oikeastaan oikea kainalokana, joka seisoisi mielellään pitkäänkin rapsutettavana - etenkin, jos rapsutuksen väline on kumisuka! Tyytyväisenä Mia saattaa jopa vaipua omiin maailmoihinsa sulkien itsensä omaan kuplaansa kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Varustaa poni on helppo, ja se saattaa suitsiessa jopa laskea päänsä, jotta siihen ylettyisi paremmin. Poneille tyypilliseen tapaan myös Mian herkkuvatsa tuntuu olevan pohjaton, ja se tutkii mielellään, josko ponin ulottuvilta löytyisi ja liikenisi pieniä välipaloja. Etenkin banaanit ovat tämän ponin herkkua.

Ratsastettaessa Mia voi olla hieman omissa maailmoissaan. Se on kuitenkin miellyttävän pehmeä ja pieneksi poniksi hämmästyttävän korkealiikkeinen. Tamman kanssa on hyvä tehdä paljon keskittymistä vaativia tehtäviä, jotta se ei ehdi vaipumaan omiin unelmiinsa. Myös korkealiikkeisyyteen on hyvä kiinnittää huomiota etenkin maasto- ja rataesteosuuksilla, jotta hyvä, eteenpäinpyrkivä tahti säilyisi, eivätkä liikkeet verottaisi näillä osuuksilla liiaksi aikaa. Liikkeet eivät ole ainoa asia, johon ratsastajan on hyvä kiinnittää huomiota. Tamma nimittäin tapaa venytellä niskaansa ja laskea päätään treenin aikana, ja se vaatiikin ratsastajaltaan tarkkuutta ohjien kanssa. Luvalliset "kaulanvenytystuokiot" työnteon lomassa ovat myös erinomainen kikka pitää ponin tyytyväisenä ja huomio ratsastajassa. Esteillä Mia on nopea päätöksentekijä. Tamma päättäisi ennemmin itse kuin kuuntelisi, mitä ratsastajalla on sanottavana, mutta kun siltä ei pyydä liian paljoa ja osaa pyytää vain yhtä asiaa kerrallaan, saa siitä oikein näppärän menopelin. Kun luottamusta on kertynyt olemmin puolin, on helpompi luottaa niin ratsastajan kuin hevosen päätöksiin ja antaa toiselle tilaa päätöstensä kanssa. Maastossa Mia on varma menijä ja suorittaa maastoesteradat tasaisen varmasti. Ryhmämaastossa tamma sijoitetaan pääasiassa jonon alkupäähän.

Laumassa Mia on emänsä tapaan hyvinkin tarkkaavainen, ja se huomaa ensimmäisten joukossa pienetkin liikkeet. Parhaimmillaan tamma on tutussa laumassa tuttujen hevosten kanssa, eikä se oikein välitä tehdä tuttavuutta uusien hevosten kanssa. Tamma tarkkailee uusia tulokkaita pitkään kauempaa, ja sen stressin huomaa jo tallissa ja/tai treenatessa. Tarhassa poni ei juuri kiinnitä huomiota tarhanaapureihinsa.

Sukutaulu

i. Mr. Steve
YLA3, KERJ-II
austp, 137 cm, rt
ii. Mr. Morrison evm iii. Melville evm
iie. Ms. Maybeline evm
ie. Rosalind evm iei. Curtis evm
iee. Lorelei evm
e. Mans Cara Mia
KERJ-II
austp, 128 cm, m
ei. New Classic evm eii. Demonson evm
eie. Clary evm
ee. Mans Discovery evm eei. Bolero evm
eee. Mans Gwendolyne evm
 

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu-skp. Nimi Isä / emä
- - -

 

Kilpailukalenteri

Laji: 0 sijoitusta
pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus pvm - jaos - paikka - luokka - sijoitus

Voittosumma: 0 v€